2 min. leestijd

PowerBI en Hololens 2: Uw Data Altijd en Overal in Augmented Reality

Microsoft heeft met de Hololens 2 sterk bijgedragen aan de adoptie van Augmented Reality (AR) in Nederland.

Niet alleen aan de markt voor consumenten. Ook de zakelijke markt heeft de HoloLens 2 omarmt.

Denk hierbij aan op afstand samenwerken en leren, een unieke klantbeleving creëren, het ervaren van een product in AR, assistentie bij medische operaties en handelingen etc.

Op deze manier biedt het enorme kansen voor onderwijs, bouw, gezondheidszorg, e-commerce en retail etc.

Sinds september 2020 is het mogelijk de Microsoft Power BI app op de HoloLens 2 te gebruiken.

Power BI is een Windows-app. Hiermee kan de Power BI-inhoud die is gemaakt met Power BI Desktop en de Power BI-service weergegeven en bewerkt worden.

Power BI in combinatie met de HoloLens 2 biedt u een nieuwe ervaring in het gebruik van rapportages en dashboards tijdens dagelijkse werk.

Welke deze zijn en wat de voordelen zijn van het gebruik van de Power BI app op de Hololens 2 leggen we u in dit artikel uit.

Anders dan de PC, overal en altijd met de Hololens 2

Met de HoloLens 2 ervaart u de Power BI rapportages en dashboards in 3D in de ruimte waar u zich nu bevindt (immersive). Allemaal hands-free, u hoeft alleen maar uw hoofd te bewegen.

Al uw Power BI rapporten en dashboards worden geladen in de virtual toolbelt waar vanuit ze te kiezen zijn voor weergave en gebruik in 3D in uw eigen omgeving.

Hierdoor zijn uw Power BI rapportages en dashboards overal en altijd bereikbaar via de HoloLens 2.

 

Eenvoudig uw Data beheren met Augmented Reality

De HoloLens 2 is makkelijk en comfortabel in gebruik. U hoeft eigenlijk alleen uw hoofd te bewegen om uw data in te zien en te beheren met behulp van de Power BI app op uw HoloLens 2. U hebt niets anders meer nodig.

 

Hand Gebaren – HoloLens 2

Daarnaast heeft de HoloLens 2 ook een Hand Gestures System. Hiermee is het mogelijk de grootte van uw Power BI rapporten en dashboards te veranderen. Met behulp van de HoloLens 2 kunt u ze nu ook in de omgeving om u heen projecteren. Daarnaast kunt u ook meerdere Power BI documenten naast elkaar projecteren om ze te vergelijken. Dat komt van pas als u in de facilitaire dienstverlening werkt zoals in de afbeelding hieronder is weergegeven.

Power BI Hololens 2

Credits: https://powerbi.microsoft.com/nl-nl/blog/power-bi-october-2020-feature-summary/#_Toc52195577

 

Navigeren door uw Power BI Rapport

Door de Power BI app op uw HoloLens 2 te gebruiken is het nu mogelijk door de pagina’s van uw rapport te navigeren. Als u het rapport via de virtual toolbelt opzoekt en bekijkt ziet u dat het een inhoudsopgave bevat waaruit u elke pagina uit uw rapport snel kan inzien.

 

Updates tijdens Gebruik Power BI

Rapporten en dashboards worden terwijl u de app gebruikt synchroon geupdate. Verandert u iets in de data, dan is dit meteen zichtbaar in de betreffende rapportages en dashboards. Dat versnelt de flow of work en geeft direct resultaten. Zeer handig bij retail, vooral e-commerce, waarbij prijzen zeer dynamisch zijn.

 

Eenvoudig uw Data Delen met Teamleden

Met de HoloLens 2 kunt u uw Power BI data makkelijk delen met andere teamleden. Zij kunnen de data met de HoloLens 2 tegelijkertijd zien, ongeacht waar ze ze zijn. Dit maakt het zeer geschikt voor op afstand werken, online samenwerking en educatie.

Open uw Power BI Rapport met een QR Code

QR codes kunnen gebruikt worden om artikelen te koppelen aan bepaalde rapportages. Dit kan ook met behulp van de Power BI app op uw HoloLens 2. Deze rapporten zijn dan in te zien door met de HoloLens 2 te kijken naar de QR code op het artikel. Zo kunt u in Augmented Reality altijd en overal veilig de Power BI rapporten behorend bij de artikelen die u bij u hebt inzien. Dit biedt vele mogelijkheden in onder andere de bouw en de retail. Bijvoorbeeld een occasion in een virtuele auto showroom bezichtigen en de details bekijken door de QR code te activeren. Door alleen maar ernaar te kijken!

 

Veilige Toegang tot uw Report Server-gegevens

Maakt u gebruik van de Power BI Report Server?

Dit is een webportal waarin u uw rapporten en KPI’s kunt weergeven en beheren. Als u de Power BI app hebt geïnstalleerd op uw HoloLens 2 dan hebt u ook veilig toegang tot uw Report-Server gegevens. Op deze manier kunt u overal en altijd op een veilige en makkelijke manier uw rapporten en KPI’s weergeven en beheren. Erg handig als u onverwachts een presentatie van uw cijfers moet geven.

Dit zijn een aantal voordelen van het gebruik van de Power BI app op de HoloLens 2.

U hebt gezien dat het veel kansen biedt voor verschillende gebieden: educatie, online samenwerking en presentaties, retail, e-commerce etc.

Wilt u meer weten over het gebruik van de Power BI app op de Hololens 2? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij bekijken graag met u de mogelijkheden.

   

  Virakle ontwikkelt augmented reality software om procesverbeteringen te realiseren voor organisaties.

  MEER NIEUWS

  Virtual & Augmented Reality en Kunstmatige Intelligentie voor Industriële
  Lees Meer >

  Een stap vooruit in de productie-industrie: hoe uw bedrijf kan
  Lees Meer >

  3D Product Configurator: Een Game-Changer Voor Webshops
  Lees Meer >

  Ga naar de bovenkant