2 min. leestijd

Werknemerstevredenheid verbeteren? 5 voordelen van werken met AR-brillen

Het stimuleren van de werknemerstevredenheid helpt bij het versterken van bedrijven. Mensen worden productiever, gaan minder snel weg en genereren meer omzet voor het bedrijf. Meerdere studies tonen aan dat augmented reality (AR) bijdraagt aan het verbeteren van de tevredenheid van werknemers. Maar hoe?

Digitale Werkinstructies

1. Minder reizen en sneller een oplossing realiseren

Als een probleem zich voordoet hoeven experts niet meer te reizen om ondersteuning te bieden. Met AR-brillen kunnen mensen effectief hulp krijgen op afstand door beeldbellen te combineren met live annotaties. De expert kijkt door middel van een camera op de AR-bril door de ogen van de werknemer. Woorden worden versterkt met live aantekeningen en instructies die worden getoond op de AR-bril van de werknemer die hij met vrije handen kan imiteren. Zo wordt de oplostijd versneld, worden reiskosten verminderd en wordt de werknemer minder belast.

2.Versnelde inwerkprocedures zijn mogelijk

Elk bedrijf krijgt te maken met deskundige medewerkers die uitstromen door pensioen of een carrière switch. Het vinden van een nieuwe medewerker is een uitdaging, en degene op hetzelfde kennisniveau brengen als de uitgestroomde werknemer kost veel tijd en moeite voor de gehele organisatie. Door de kennis van deskundige medewerkers weer te geven in AR-brillen worden inwerktrajecten vereenvoudigd en wordt hij of zij sneller productief. Ook worden collega’s minder belast met vragen door de handige stap voor stap instructies in AR-brillen. Het gewenste kwaliteits- en productiviteitsniveau van een bedrijf wordt eerder bereikt.

3. Efficiënter plannen

Via AR-brillen kan de werktijd automatisch geregistreerd worden waarmee planningswerkzaamheden worden vereenvoudigd. Hierdoor worden planningen niet meer opgesteld op basis van ervaring, maar op basis van gemiddelde werktijden. Het resultaat is dat potentiële miscommunicaties tussen werknemers en/of klanten worden voorkomen.

Lees meer over instrueren met AR-brillen in onze whitepaper

  4. Werken wordt veiliger

  Het direct en repetitief weergeven van veiligheidsinstructies op een AR-bril resulteert in het nauwkeuriger naleven ervan. Zo kunnen er tijdig meldingen getoond worden bij het tillen of hanteren van bijv. onhandige of zware producten. Hierdoor kan de medewerker de werkzaamheden adequaat uitvoeren zonder na te hoeven denken over veiligheidsmaatregelen. Ook heeft hij of zij beide handen vrij om de handeling veilig uit te voeren en kunnen ongevallen voorkomen worden. Neem bijvoorbeeld een man die werkt op hoogte, je wil niet dat hij de werkzaamheden uitvoert met een tablet of telefoon. De handen moeten vrij zijn om werkzaamheden veilig uit te voeren en om jezelf vast te houden.

  5. De ergonomie op het werk verbeterd

  Tablets of telefoons moeten met de hand worden vastgehouden. Een AR-bril niet. Medewerkers kunnen nu met beide handen alle noodzakelijk werkzaamheden uitvoeren. Doordat medewerkers alle informatie beschikbaar hebben in hun gezichtsveld hoeven zij niet onnodig hun fysiek te belasten. Het werkproces wordt gestructureerd weergegeven in een stappenplan ongeacht welke positie de werknemer aanneemt.

  Benieuwd naar onze oplossingen om de werknemerstevredenheid te verbeteren? Vul uw mailadres in en ontvang gratis het Virakle e-boek.

    

   Virakle ontwikkelt augmented reality software om procesverbeteringen te realiseren voor organisaties.

   MEER NIEUWS

   Virtual & Augmented Reality en Kunstmatige Intelligentie voor Industriële
   Lees Meer >

   Een stap vooruit in de productie-industrie: hoe uw bedrijf kan
   Lees Meer >

   3D Product Configurator: Een Game-Changer Voor Webshops
   Lees Meer >

   Ga naar de bovenkant